LÁTNIVALÓK, PROGRAMOK

 

Régiónkból az alábbi látnivalókat és programlehetőségeket ajánljuk.Kustánszegi-tó


A tó Zala megye egyik legszebb részén, a göcseji "szegek"-vidékén található. A völgyzárógátas, két patakkal táplált - víz környezete nagyon szép. A Kustánszegi-víztározó keleti és északi része kizárólag horgászatra, nyugati része strandolásra alkalmas. Helyben szabadstrand, strandröplabda pálya, strandkosárlabda pálya, játszótér, piknikezőhely található.

Távolság Paraszáről: 1.5 km

Lenti, termálfürdő


5 szabadtéri, 3 fedett (gyermek-, úszó-, élmény- és gyógymedencékkel) és egy félig fedett hidro-masszázs élménymedencével valamint 8 ha zöldterülettel várja a pihenni és felüdülni vágyókat. A fürdő legnagyobb medencéje 1340 m2 vízfelületű, melyben vadvízáram, nyakzuhany, masszázspadok és egy 74 m hosszú ún. Anakonda csúszda nyújt páratlan élményeket. A 3500 négyzetméteres fedett fürdőrészben az úszó-, gyógy- gyermek- és hidromasszázs medencék, szaunavilág - benne finn, aroma és infraszauna - , 600 m2 pinenőtér pihenőágyakkal valamint gyógyászati részleg is működik.

Távolság Kustánszegről: 30 km
További információ: www.lentifurdo.hu

Zalaegerszeg, Aquacity és Termálfürdő


Aquapark: hullám-, ugró-, strand-, bébi- és gyermekmedence, jakuzzik, csúszdadomb 13 csúszdával, kilátótorony, lassú folyó, sportpályák.

Termálfürdő: fedett és szabadtéri termál- és gyógymedencék kényeztető élményelemekkel, csúszda, masszázs, szauna. Egyedülálló éjszakai fényterápiás fürdőzés.

Távolság Kustánszegről: 25 km

További információ: www.aquacity.hu
További információ: www.aquapalace.hu

Zalaegerszeg, Göcseji Falumúzeum


Az ország első szabadtéri néprajzi múzeuma. A Zala folyó holtága körül kapott helyet a 40 épületből álló együttes, melyet 22 zalai településről szállítottak a helyszínre. A skanzen területén egy múlt századi göcseji települést rekonstruáltak az építők, ahol a látogatók a térség mindennapi használati tárgyaival is megismerkedhetnek.

Távolság Kustánszegről: 25 km

További információ: www.zalaegerszeg.hu

Zalaegerszeg, Azáleás-völgy


A Zalaegerszeg közvetlen közelében található völgy különleges mikroklímával rendelkezik. A korábban Róka-völgynek is nevezett helyre a 60-as évektől kezdve folyamatosan telepítettek be különleges növényeket. Bár jelentős az örökzöld gyűjtemény is, a völgy a 70-es években betelepített azáleák miatt vált híressé, innen kapta új nevét. A völgy április végén, május elején a legszebb, ekkor virágoznak az azáleák.

Távolság Kustánszegről: 25 km

Budafapuszta, arborétum


A meghitt zalai dombok között található, gyönyörű göcseji bükk tájba illeszkedve a Budafapusztai Arborétum (Budafai Arborétum). Több mint 200 fajtatöbbnyire védett növénnyel, fenyővel, lomb- és cserjefajtával büszkélkedhet. A fafajok Észak-Amerikából, Ázsiából és Észak-Európából származnak. A leglátványosabbak talán a jegenye-, mamut- és a mocsári fenyők, valamint a május elején nyíló azáleák. Az árnyas sétautakon barangolva forrás táplálta kis völgyzárógátas tavat találnak az ide látogatók.

Távolság Kustánszegről: 40 km
További információ: www.kerettye.hu

Kis-Balaton


Szigorúan őrzött természetvédelmi terület, különösen gazdag a madárvilága. A Kányavári-sziget (Balatonmagyaródtól 2 km-re északra) mindenki számára nyitva áll a szabadidő kultúrált eltöltésére, két kilátótornya segítségével gyönyörködhetünk a táj csodálatos szépségében és megismerhetjük a Kis-Balaton élővilágát is. Tanyázik itt nagykócsag, kormorán, kanalas gém, üstökös gém, búbos vöcsök, szürke- és vörösgém, szárcsa. Szakavatott vezetővel csónaktúrát, madármegfigyelő túrát tartanak, látogatást tehetnek az érdeklődők a Fekete István-emlékszobához és a Matula kunyhóhoz.

Távolság Kustánszegről: 65 km
További információ: www.kisbalaton.hu

Zalakaros, gyógyfürdő


A 45 éves fürdő nem csak gyógyulást, hanem erőt és élményt ad a családnak! Strandfürdő és fedett fürdő mellett rendelkeznek külső-belső élményfürdővel, gyógycentrummal és nem csak gyógyászati, hanem rengeteg wellness, medical wellness és alakformáló szolgáltatással. A gyönyörű parki környezetben kiépített termálstrandon a gyógyvizes ülőmedencéktől kezdve egészen a hullámedencéig, változatos funkciójú medencék biztosítják a család minden tagjának a pihenést, a regenerálódást és az önfeledt vízi szórakozást.

Távolság Kustánszegről: 70 km
További információ: www.furdo-zalakaros.hu

Kehidakustány, termálfürdő


Kehidakustánynak, a Zala völgyében különleges atmoszférája van. Varázslatos tájával és 49 ºC-os termálvizével évek óta turisták, pihenni és gyógyulni vágyók úti célja. A család fürdője 2.400 m2 vízfelülettel, 13 medencével, több mint 1.500 ingyenesen használható nyugággyal, ingyenes parkolási lehetőséggel várja kedves vendégeit.

Távolság Kustánszegről: 50 km

További információ: www.kehidatermal.hu

Magyarszombatfa, fazekasház


Az egyik legnagyobb magyar fazekas központban, az Őrségben egy valamikori gerencsér (fazekas) boronafalú házában alakították ki a helyi gerencsérség múzeumát. Egy jellegzetesen parasztiparos háza táját, életformáját szemléltetve láthatók azok a korongok és edényféleségek is, amelyek a XIX. század végétől a XX. század közepéig Szombatfán és környékén készültek. A kamra előtt, az udvaron áll a kerek cserépégető kemence kiégetett edényekkel.

Távolság Kustánszegről: 35 km

További információ: www.magyarszombatfa.hu

Hévíz, gyógyfürdő


A Hévízi-gyógytó 4,44 ha kiterjedésével és az őt körülvevő 50 ha területű véderdővel Európa legnagyobb gyógyító erejű, melegvizes tava. A víz hőmérséklete a forrásbarlangban 39,8 Celsius-fok, nyáron 34-36 Celsius-fok, de télen sem süllyed 26-29 Celsius-fok alá. A gyógyvíz jótékony hatását számos gyógyintézmény és -szálló hasznosítja.

Távolság Kustánszegről: 56 km

TV-torony


Az antennarendszerével 100, enélkül 73 méter magas torony 1975-ben épült. A 60 méter magasan lévő presszóba lift szállítja fel az érdeklődőket, a körpresszó alatt kilátóterasz van. A bazitai-tető legmagasabb dombján álló adótoronyból szép időben a Balatonig, továbbá az Alpok vonulatáig is el lehet látni. Felülről szép a város is, de talán még szebb a Göcsej "göcsörtös", dimbes-dombos vidéke.

Távolság Kustánszegről: 22 km

Kirándulás a dinbes-dombos Göcsejben


Göcsej, Zala megye legismertebb, legtöbbet emlegetett földrajzi-néprajzi tája. A göcseji táj szépsége a dombok és völgyek harmóniájában rejlik. Ebben az értékes földrajzi, természeti környezetben rengeteg az erdő, és sok helyütt teljesen érintetlen a táj. A "szegek vidéke", remek kirándulóhely, és a falvak speciális település szerkezetben gondosan vigyázzák a régmúlt értékeit. Göcsejben a települések szemet gyönyörködtetően illeszkednek a dombok és völgyek vonulati közé. Sokak szerint a legszebbek azok, amelyek a dombhátakon találhatók. A jobb, kedvezőbb fekvésű lankákon szőlőt művelnek, az északi, nyugati oldalakon pedig összefüggő erdőket találunk. A völgyekben a kis csermelyek, patakok folydogálnak rétek és legelők ölelésében. Göcsej legmagasabb hegyei közé tartozik a Cigány-hegy (285 m), a Kandikó (304 m), a Kökényes (275 m),a Kőhegy (280 m) és a Baki-hegy (298 m).

Csömödéri Erdei Vasút


A Csömödéri Erdei Vasúté a leghosszabb kisvasúti hálózat Magyarországon, a Zala megyében található rendszer összhossza 102,9 kilométer. Érdekessége, hogy ennek mindössze a harmadán van személyszállítás, a forgalom nagy részét még ma is a fát szállító tehervonatok jelentik. Vonalai hangulatos településeken haladnak át, számos turisztikai látnivalót kötnek össze.

Távolság Kustánszegről: 26 km

Kézművesek Háza Zalaegerszeg - műemlék


A Kézművesek Háza népművészeti alkotóházként működik. Kézműves műhelyeiben az alkotás folyamatában lehet látni a népi kézműves kultúrából merítkező hagyományőrző népművészet remekeit. Működő kézműves műhelyei: fazekas, textil, kovács, fafaragó. A kézműves boltban népművészeti alkotások vásárolhatók.

Távolság Kustánszegről: 25 km

Copyrigts ®    2012    Göcsej-szíve Vendégház All  Rights  Reserved Created  By  WEBVIKI